Az anyaghányadok 1 kg gombára vonatkoznak.
- 5 dl jóféle fehérborecet (4-5%)
- 2 dl víz
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 ek. cukor
- 1-1 rozmaring és kakukkfű ág
- 1 mk. egész feketebors
- 1 mk. koriander
- 1 tk. fehérmustár mag
- 2 kis babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma félbevágva
- (1 kis chilipaprika, aki pikánsabban szereti)
- só
A hozzávalókból páclevet készítünk, és 15 percig főzzük. Forralni nem kell! (A fűszerágakat és a chilit én a végén dugdosom a betöltött üvegekbe) A gombát 8 percig sós vízben abáljuk, (1 l víz-1 ek. só) majd leszűrjük, leöblítjük, és további 5 percig főzzük a páclében. Üvegekbe tesszük, a meleg páclével felöntjük, de csak a gomba 2/3-áig. A hiányzó részt finom olívaolajjal töltjük fel, hogy a gombákat jól ellepje. Másnap az esetleg leapadt levet pótoljuk a félretett-megmaradt páclével. Lezárva hűvös helyen tároljuk. Kb. 2 hét után fogyasztható. Bontatlanul kb. 1 évig eláll.
By: Nagypapi+Noémi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése